Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

В периода от 05.10. до 08.10.18 г Група за градски песни „Блян” с ръководител Панайот Катрафилов при НЧ”Яна Лъскова-1905” взе участие в Международния фестивал за фолклорно и съвременно изкуство”Цар Самуил”, организиран от Европейската асоциация на фолклорните фестивали, който се състоя в гр.Охрид – Р Македония. Във фестивала взеха участие състави от Естония, Хърватия , Сърбия, Македония а от България участваха общо два състава.

Групата изпълни част от своя репертоар в рамките на фестивалната програма с много жар, емоция и с голямото си артистично присъствие завладя публиката. Всяка тяхна песен носеше своето индивидуално послание за любов, раздяла , обич и скръб. Независимо, че публиката беше от различни националности всички бурно аплодираха нашите изпълнители.

Сертификат за участие бе връчен на групата от представител на Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Поздравления за ГГП”Блян” с ръководител Панайот Катрафилов и с пожеланието все така да популяризират и предават на младите хора красивата българска градска песен както у нас , така и в чужбина.

blm0


 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1