Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

На 27.05.17 г с тържество под надслов „Несебър през вековете”, по идея на Катержина Христова – секретар на НЧ”Яна лъскова-1905” и класен ръководител Пепа Ганчева, учениците от IV-в клас на СУ”Л.Каравелов”, закриха по един вълнуващ и нетрадиционен начин учебната година .

     Представена бе документална презентацията „Пътуване в миналото”, посветена на обичания роден град и рецитал от стихове и песни посветени на древния Несебър пред родители и гости. На срещата децата се запознаха със „Златната книга на Несебър” и нейния автор г-жа Евтелпа Теоклиева. Любознателните четвъртокласници задаваха интересни въпроси на автора на книгата, която подробно пресъздаваше картини от древното минало на античния град.

     По традиция от НЧ”Яна Лъскова-1905” бяха закупени книги и наградени редовни читатели на библиотеката в новия град. На срещата бе показана и бутилката с вълшебно послание за МИРА, която точно на първи юни бе пусната на разходка с корабче от класа във водите на романтичния град. Един чудесен завършек на една успешна учебна година.

 


 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1