Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

Мероприятия провеждани в НЧ"Яна Лъскова 1905"


 Това са мероприятия от Културния календар, извън основните състави на читалището.

На 03.12.2018г. в Библиотека-нов град Несебър , учениците от 4-ти "г" клас на СУ"Л.Каравелов" и тяхната госпожа Д.Стоянова
помогнаха на библиотекарите да украсят Коледната елха и цялата библиотека.

Това събитие премина под звуците на Коледни песнички
и много творческо въображение ,като всяко от децата изработи в Коледната работилничка по една коледна шапчица или коледна картичка.
Освен това децата украсиха цялата Библиотека и Коледната елха.Накрая завършихме събитието с много снимки.

Точно 30 дни преди Коледа, на 24.11.2018г, в библиотека Несебър - стар град се проведе първата коледна работилница.
Ученици от трети клас на СУ"Любен Каравелов" се включиха с много труд, старание и въображение да творят най-красивите коледни картички, рисуваха коледни рисунки и подготвиха оригинални писма до Дядо Коледа.

Библиотекарят показа на децата различни видове техники на изработване на картички и им разказа интересни истории свързани с празника, легенди за Коледа и как тя се празнува в различните страни. Имаше и много гатанки, музика и изненади.
Участниците в забавната работилница си тръгнаха с оригинални собственоръчно направени и декорирани картички, много усмивки и трепетно очакване на празничните дни.

На 1.12.2018г се проведе втората коледна работилница.
Деца от различни възрастови групи се включиха с много труд , време и желание в изработването на коледна премяна за библиотеката - украшения и гирлянди за коледната елха, коледен календар, снежен човек и красиви елхички от шишарки.
Запалихме светлините на елхата и на специалния ни коледен фенер, с което сложихме официално началото на вълшебното коледно настроение.


 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1